Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Castellane z grzybami w sosie gorgonzola

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 400 g (castellane)
grzyby leśne 200 g (mrożone)
ser pleśniowy typu gorgonzola 100 g
śmietana kremówka 150 g
cebula 1 duża
masło klarowane 1 łyżeczka
bulion warzywny 500 ml
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Castellane z grzybami w sosie gorgonzola

Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu.
Posiekaną cebulę szklimy na rozgrzanym tłuszczu, zalewamy gorącym bulionem i wrzucamy zamrożone grzyby. Gotujemy 15 min, po czym dodajemy pokrojony w kostkę ser, rozpuszczamy. Do całości dodajemy śmietanę, cały czas mieszając by nie powstały grudki, redukujemy sos do ulubionej konsystencji. Do sosu wrzucamy makaron, dokładnie łączymy z powstałym sosem, mieszamy z posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 16.12.2015 17:51
pyszne aromatyczna danie
2milutka 16.12.2015 15:25
uwielbiam wszystko co makaronem pachnie
Futka 16.12.2015 14:21
Przepyszne połączenie :)
Aleksandra/Olcia 16.12.2015 14:03
aromatyczna potrawa
agaK. 16.12.2015 11:57
Mniam! Pysznie:)
Konczi 16.12.2015 11:08
uwielbiam dania makaronowe - pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak