Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Canneloni z ruskim farszem

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

canneloni
ziemniaki 2 części
twaróg 1 część
cebula 1 sztuka
masło 1 łyżeczka
śmietana 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
żółty ser

Przepis i sposób przygotowania na: Canneloni z ruskim farszem

Makaron podgotować, aby był miękki. Cebulkę pokroić w drobną kostkę i poddusić na maśle. Połączyć z twarogiem i ziemniakami, dodać sól i pieprz. Rurki makaronowe napełnić farszem i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Następnie śmietanę rozrobić z solą oraz pieprzem i polać po makaronie, posypać starty żółty serem. Zapiekać w 170 stopniach około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewka1978 25.09.2012 08:03
na pewno pyszne
Ola1984 25.09.2012 07:02
To musi być dobre :)
treonina 25.09.2012 05:44
wygląda bardzo apetycznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak