Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CANELLONI FASZEROWANE CZERWONYMI WARZYWAMI, ZAPIEKANE POD SOSEM CHEDDAR

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

canelloni 6 sztuk
śmietanka kremowa 350 ml
ser cheddar 200 g
masło
oliwa
sól
pieprz
warzywa mrożone 400 (czerwone)

Przepis i sposób przygotowania na: CANELLONI FASZEROWANE CZERWONYMI WARZYWAMI, ZAPIEKANE POD SOSEM CHEDDAR

Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i wkładamy na nią mrożone warzywa. Przesmażamy 3-4 minuty na średnim ogniu.
Przesmażonymi warzywami faszerujemy canelloni.
Do rondelka wlewamy śmietankę i dodajemy pokrojony ser. Gotujemy na małym ogniu, aż powstanie jednolity sos, doprawiamy solą i pieprzem.
Naczynie żaroodporne smarujemy w środku masłem, układamy canelloni i polewamy całość naszym sosem. Przykrywamy naczynie przykrywką lub folią aluminiową.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 30-35 minut (najlepiej termoobieg).
Proste, smaczne i gotowe ! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 11.09.2016 22:20
smaczny obiadek
Adamorek 27.06.2013 22:00
dobry ten farsz
msmors 27.06.2013 21:24
uwielbiam takie danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak