Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczkowy chłodnik

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maślanka 3 szkl
kefir 1 szkl
ogórek zielony ok4 szt gruntowych
jajka ugotowane na twardo 4-5 szt
szczypiorek 1/2 pęczka
barszcz czerwony 1 op
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczkowy chłodnik

Barszcz rozprowadzamy w 1 1/2 szkl gotowanej wody i odstawiamy do wystygnięcia.
Jajka dowolnie pokroić. Ogórki pokroić w drobna kostkę.
Kefir łączymy z maślanką a następnie wystudzonym barszczem.
Dodajemy przygotowane ogórki(można troszkę zostawić do posypania chłodnika. Dodajemy pokrojony szczypiorek i doprawiamy do smaku.
Schładzamy w lodówce. Jajka rozkładamy do miseczek i zalewamy chłodnikiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 20.08.2017 13:36
dziękuję:)
Babeczka35 02.08.2017 07:26
Bardzo taki lubię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak