Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki czosnkowe w soku własnym (na zimę)

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 2,5 kg
czosnek 10 ząbków
sól do smaku
pieprz do smaku
kminek 1/2 łyżeczki
Kwas cytrynowy Prymat 2 łyżeczki
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki czosnkowe w soku własnym (na zimę)

Wykonanie:
Buraczki umyć i nie obrane włożyć do garnka, zalać wodą i ugotować do miękkości. Następnie buraczki obrać, pokroić w drobną kostkę i wymieszać z solą , pieprzem, cukrem, kminkiem i kwaskiem. Połączyć z rozdrobnionym czosnkiem i przełożyć do wyparzonych słoików i mocno zakręcić. Pasteryzować około 20 minut. Odwrócić do góry dnem i ostudzić. Przenieść do piwnicy, używać np. do zup, mięs i sałatek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak