Przepis i sposób przygotowania na: Bułki z sokiem z buraków
Kroki postępowania
Pozostawić na 15-20 minut do podrośnięcia, a w tym czasie nagrzać piekarnik do 200*C (dolna i górna grzałka) - piec ok. 20 minut. Studzić na kratce.
mąka pszenna typ 650 | 250 g |
mąka pszenna pełnoziarnista | 50 g |
mąka ryżowa | 1 łyżka |
woda ciepła | 100 ml |
sok z buraków | 100 ml |
drożdże suche | 14 g |
Sól czosnkowa jodowana Prymat | 1 łyżeczka |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | płaska łyżeczka |
olej roślinny | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: