Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki z kapustą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki 2,5 szklanki
margaryny 10 dag
jajko 1 sztuka
żółtko jajek 1 sztuka
soli 1 szczypta
cukru 3 łyżeczki
drożdży 5 dag
mleko 1 szklanka
kapusta kiszona

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki z kapustą

Kroki postępowania

1
W połowie szklanki lekko podgrzać mleko. Przelać do miseczki i rozkruszyć drożdże ,wsypać ,sól, cukier oraz 2 łyżki mąki. Wymieszać i pozostawić do wyrośnięcia. Margarynę rozpuścić i ostudzić. Do drugiej miski wsypać mąkę, wlać jajka, pozostałe mleko, rozczyn oraz ostudzoną margarynę. Wszystko zagnieść i ponownie pozostawić do wyrośnięcia.
Krok 1 - Bułeczki z kapustą foto
2
Kapustę kiszona podgotować.Następnie dodac troszke bułki tartej i wymieszać.Zasmazyc na patelni i ostudzić.
Krok 2 - Bułeczki z kapustą foto
3
Gdy ciasto zwiększy swoją objętość, rozwałkować i wykrawać krążki. Nałożyć farsz z kapusty i uformować kuleczkę. Bułeczki ułożyć na blasze i posmarować białkiem. Pozostawić 10 minut do wyrośnięcia.
Krok 3 - Bułeczki z kapustą foto
4
Piec ok 20 minut w 180 stopniach.Przygotowac starkowany ser. Przed końcem pieczenia posypać bułeczki starkowanym żółtym serem.
Krok 4 - Bułeczki z kapustą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika58 01.12.2013 01:30
smaczne bułeczki
Niki22 30.11.2013 23:35
moja Babcia podobne robi :)
sanielcia 30.11.2013 21:07
pyszne takie bułeczki
Duusiak 30.11.2013 20:27
Super pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak