Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BUŁECZKI PLECIONE

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3,5 szk
cukier
mleko ciepłe 3/4 szklanki
drożdże 50 g
masło
sól
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: BUŁECZKI PLECIONE

Mąke przesiać do miski. Masło rozpuścić w garnku. Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku z cukrem. Wyrabiać ciasto dodać szczyptę soli. Odstawić w ciepłe miejsce na pół godziny. Z ciasta uformować bułeczki. Przed pieczeniem posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec ok 30 minut w temperaturze 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 29.09.2016 16:06
Poproszę na śniadanko :)
Futka 29.09.2016 12:55
Śliczne i bardzo apetyczne bułeczki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak