Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bruschetta z pomidorami i gorgonzolą

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bagietka 6 kromek
pomidor 2 szt
czosnek 4 ząbki
oliwa 5 łyżki
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
oregano 1/2 łyżeczki
ser pleśniowy typu gorgonzola 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Bruschetta z pomidorami i gorgonzolą

czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Kromki z weka smarujemy oliwą, rozsmarowujemy delikatnie połowę czosnku na kromkach - wstawiamy do pieca na 5 minut na grill - mają być zarumienione bruschetty. W tym czasie obieramy pomidory, kroimy w kosteczkę. Do miseczki przekładamy pozostały czosnek, dodajemy oliwę oraz sól ziołową i oregano - mieszamy, dodajemy pomidory i dokładnie mieszamy. Bruschetty wyciągamy z pieca nakładamy pomidory dość obficie i wkładamy ponownie na 3-4 minuty. W tym czasie kroimy ser, wyciągamy ponownie bruschetty, nakładamy ser i wkładamy do pieca na 2-3 minuty do roztopienia sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 25.05.2014 19:25
przepyszna
gibli 22.05.2014 18:04
podoba mi się)
V_kuchareczka 21.05.2014 13:05
ciekawy przepis
Gracer 21.05.2014 09:01
super na kolację
Motorek 21.05.2014 08:23
ale pyszności
Czyki 21.05.2014 08:05
Cudownie wygląda :)
Kejti 21.05.2014 07:42
Moje włoskie smaki :-)
fotoviderek 21.05.2014 06:04
Lubię takie dania :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak