Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brokuł z uprażonymi migdałami i sosem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł 1 sztuka
płatki migdałowe 1 garść
majonez 1 łyżka
jogurt naturalny 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
curry do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Brokuł z uprażonymi migdałami i sosem

Wykonanie sosu: majonez, jogurt doprawiamy curry, solą i pieprzem, dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek. mieszamy i wstawiamy do lodówki na 30 min. aby się przegryzł.
Brokuł myjemy, w garnku wstawiamy wodę, zagotowujemy, wrzucamy na wrzątek brokuł, i gotujemy al dente około 7 min. pod przykryciem.
Wyjmujemy, odcedzamy. Możemy podawać go w całości albo pociąć na różyczki.
Płatki migdałów prażymy na suchej patelni, aby się zarumieniły.
Na talerz kładziemy brokuł, polewamy sosem i posypujemy uprażonymi migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak