Przepis i sposób przygotowania na: brioszka z wzorkiem w środku
Wymieszać mąkę, cukier, sól i wrzucić do robota kuchennego. Wyrabiać ciasto na wolnych obrotach dodając po jednym jajku. Pomału dodawać wodę z drożdżami. Po 5 minutach dodać pokrojone w kostkę 100 g masła. Wyrabiać kolejne minut. Odstawić do wyrośnięcia na 3 godziny. Ugnieść rękoma i zawinięte w folię odstawić na całą noc do lodówki.
Ciasto rozwałkować ma placek, powierzchnię posmarować stopionym masłem. Posypać cynamonem, rozrzucić rodzynki i jagody goi równomiernie na powierzchni. Suszone owoce można namoczyć ja nie pomyślałam o tym. Ciasto zwinąć w rulonik.
Ciasto wstawić do wysmarowanej tłuszczem formy keksowej i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
Piec w 180 stopniach 20-25 minut do suchego patyczka.
Studzić na metalowych raszkach.