Przepis i sposób przygotowania na: Bogracz według Doriana.
Kroki postępowania
1. Najpierw kroimy czerwoną cebulę i smaźymy na maśle potem dodajemy marchewkę i ziemniaki i gotujemy przez 20 minut.
pierś z kurczaka | 1 sztuka |
olej do smażenia | 2 łyżki |
Zioła prowansalskie suszone Prymat | 1 łyżka |
Majeranek suszony Prymat | 1 łyżka |
Papryka słodka mielona Prymat | 1 łyżeczka |
Papryka ostra mielona Prymat | 2,5 łyżeczki |
Pieprz kolorowy Prymat w młynku | szczypta |
sól do smaku | szczypta |
kostka rosołowa | pół łyżeczki |
cebula czerwona | 1 sztuks |
Przyprawa curry orientalna Prymat | 1 łyżeczka |
marchewka | 2 sztuki |
pieczarki | 15-20 dag |
ziemniaki | 3-4 sztuki |
papryka zielona | 1 sztuka |
Pieprz kolorowy Prymat w młynku | szczypta |
sól | szczypta |
Papryka ostra mielona Prymat | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: