Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczuś na francuskim cieście - przekąska błyskawiczna

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1/2 opakowania
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
boczek 200 surowy

Przepis i sposób przygotowania na: Boczuś na francuskim cieście - przekąska błyskawiczna

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie należy rozwinąć, a następnie dość obficie posmarować pesto z suszonych pomidorów, Boczek w tym przypadku surowy kroimy na plastry niezbyt grube, następnie układamy je na cieście posmarowanym pesto.
Krok 1 - Boczuś na francuskim cieście - przekąska błyskawiczna foto
2
Ciasto kroimy na małe kwadraciki, które umieszczamy na brytfance wyłożonej papierem do pieczenia, całość posypujemy słodką papryką,
Krok 2 - Boczuś na francuskim cieście - przekąska błyskawiczna foto
3
Pieczemy przez 18 - 20 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku, można podawać z pikantnymi sosami
Krok 3 - Boczuś na francuskim cieście - przekąska błyskawiczna foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdziorka6 16.11.2012 16:36
pewnie smaczne
SylwiaMagdaSabin 16.11.2012 16:12
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak