Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczniaki w panierce udające schabowego

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczniaki 60 dag
mleko 200 ml
woda 200 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Boczniaki w panierce udające schabowego

Kroki postępowania

1
Umyte boczniaki moczymy pod przykryciem około pół godziny w mleku połączonym z wodą i lekko osolonym.
Namoczone przejdą lekko solą i będą miększe.
Krok 1 - Boczniaki w panierce udające schabowego foto
2
Osączone z mleka boczniaki doprawiamy delikatnie solą i odrobiną pieprzu, a następnie panierujemy, czyli maczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Krok 2 - Boczniaki w panierce udające schabowego foto
3
Podajemy z podpiekanymi beztłuszczowo ziemniaczkami i w obecnym czasie np. z mizerią z własnych ogórków.

/Dialog podczas wczorajszego obiadu
Syn - Mmm pyszne. Mamo mówiłaś, ze na obiad będą grzyby.
Drugi Syn - Ale mama zrobiła mięsko.
Syn - Mamo, powiedz, ze to jest grzyb.
Ja - Tak, to jest grzyb.
Syn - To jest pyszne!
Drugi Syn - Grzyyyb? :) /

Smacznego.
Krok 3 - Boczniaki w panierce udające schabowego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 02.03.2013 10:06
lubie tak przyrządzone boczniaki :)
halina17 12.02.2013 11:56
Smaczne grzyby.
ao_12 10.02.2013 13:42
ja również uwielbiam boczniaki,pycha
Rafał10 25.08.2012 19:33
Mniam :) Uwielbiam
Aneta41 25.08.2012 18:13
ponoć są bardzo smaczne - nigdy nie jadłam
fijolek91 25.08.2012 18:09
pysznie to wygląda:)
Justyna28 25.08.2012 17:58
lubię boczniaki w każdej postaci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak