Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczniak alla schabowy

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczniaków 200 g
olej do smażenia
jajko 3
mleka 3,2% 1/4 szk
sól do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Boczniak alla schabowy

Przygotować boczniaki a potem jajka rozbełtać z przyprawami w miseczce lub innym naczyniu. Na talerz wsypać bułkę tartą a na patelnię wlać olej i rozgrzać go. Boczniaki zanurzać w rozmąconym jajku apotem panierować w bułce tartej i smażyć do miękkości grzybów na złoto brązowy kolor. Usmażone odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym i podawać gorące np. z dodatkiem pikantnego ketchupu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mufinka79 12.09.2013 09:02
Uwielbiam, lepszy od schabowego z schabu :)
joanna30 12.09.2013 08:45
Chetnie bym sobie zjadła takiego "kotlecika"
Katarzyna/kate1980 11.09.2013 21:22
uwielbiam takie dania
Izabela77 11.09.2013 19:58
pyszności:)
Ania321 11.09.2013 19:03
ale bym sobie zjadła :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak