Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bliny serbskie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
śmietana 1/2 szklanki
mąka 5 łyżek
żółty ser ostry 4 dag
jajko 4 szt.
sól do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Bliny serbskie

Sposób przygotowania:
Ziemniaki ugotować, ostudzić i zmielić. Dodać śmietanę, żółtka, przyprawy do smaku i całość dokładnie wymieszać. Następnie ubić pianę na sztywno, dodać do masy ziemniaczanej i kłaść łyżką na rozgrzany olej małe blinki. Podawać posypać startym lub pokrojonym serem z kwaśną śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 09.08.2014 11:04
ciekawa propozycja
engie23 09.08.2014 08:50
robię podobnie
kasiaw 08.08.2014 22:27
bardzo smaczne
ada.la 08.08.2014 22:21
ciekawy przepis
asiczekz 08.08.2014 22:16
zjadłabym takich teraz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak