Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z śmietaną

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt

jajko 6
cukier 6 łyżek
mąka 6 łyżek
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 1/2 Łyżeczki

masa

galaretka cytrynowa 2
śmietan fix 2
śmietana 30% 750 ml
cukier puder 2 łyżki
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z śmietaną

Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Następnie dodawać po 1 żółtku i ubijać na mniejszych obrotach miksera. Mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao wymieszać a następnie przesiać przez sito i wmieszać łyżką. Całość przełożyć do blachy wysmarowanej margaryną i piec w 180 st. przez ok. 25 minut. Biszkopt przekroić na pół. Galaretkę przygotować w pół litra wody, odstawić do stężenia. Następnie, gdy będzie już tężała coraz bardziej, ubić śmietanę, dodać fixy i cukier puder a na koniec dodać tężejącą galaretkę. Przełożyć połówki biszkopta.Polać polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 02.01.2016 07:34
wygląda pysznie
Franciszek 02.01.2016 00:31
pyszne do kawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak