Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopciki z rabarbarem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
mąka kokosowa 1 łyżka czubata
mąka kukurydziana 1 łyżka czubata
syrop klonowy 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 duża szczypta
rabarbar 1 łodyga

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopciki z rabarbarem

Jajka umyć i osuszyć. Ubić na pianę z syropem klonowym. Dodać powoli przesiane mąki i dokładnie wymieszać. Wlałam po łyżce ciasta do silikonowej foremki na muffinki (dzięki temu mają kształt).

W środek wkładamy gruby plaster rabarbaru (można wcześniej rabarbar posypać cukrem na ok. godzinę i dopiero do babeczki i nie będzie kwaśny)

Piekłam ok. 7-10 minut w 180 stopniach. Smakują dobrze nawet następnego dnia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 11.06.2017 15:29
Fajne ciasteczka;))
Wacław 11.06.2017 10:14
znakomite ciasteczka :-)
gusia1000 11.06.2017 00:06
Super wygląd i smak.
jagoda5913 10.06.2017 23:33
fajnie wyglądają
Patrycja33 10.06.2017 23:22
wyglądają super :)
mirosława4 10.06.2017 23:21
fajne ciasteczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak