Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigosik z młodej kapustki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta młoda 1 główka
marchewki 2 szt.
cebula 1 szt.
koperek 1 pęczek
boczek wędzony 10 dag
kiełbasa 2 szt.
mięso z udźca kurczaka 500 gram
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
cukier do smaku
sok z cytryny do smaku
ziele angielskie 2 ziarenka
olej 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 3 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: Bigosik z młodej kapustki

Mięso z udźca pokroić, przyprawić, usmażyć na oleju, dodać boczek i kiełbasę, smażyć do zrumienienia. Dodać cebulkę i jeszcze chwilę smażyć. Dodać drobno pokrojoną kapustę i marchewkę i przesmażyć wszystko razem. Podlać bulionem lub woda i dodać kostkę rosołową, dodać ziele angielskie, pieprz ziarnisty i listek laurowy, dusić pod przykryciem około 20 minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem, odrobiną cukru i sokiem z cytryny lub kwaskiem cytrynowym. Możemy kapustkę zaprawić łyżką mąki, aby bigosik był bardziej aksamitny. Dodać posiekany pęczek koperku. Podawać z młodymi ziemniaczkami. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 17.10.2013 11:12
Bardzo smaczny
JOANNA16 23.05.2013 08:51
pyszny obiadek
jerry1 02.04.2013 10:21
uwielbiam taki bigosik :)
asia92wp 04.10.2012 11:37
pycha
asia92wp 04.10.2012 11:37
pycha
Kekerboom 23.07.2012 16:38
pycha
mufinka79 23.07.2012 16:33
Bardzo smaczny. Polecam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak