Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z młodej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 główka młoda
wędlina 60 dkg
karczek 40 dkg
grzyby suszone 50 g
koperek pęczek
cebula 3 małe
koncentrat pomidorowy słoiczek
mąka 3 łyżki
tłuszcz do smażenia do obsmażenia wędlin
sól i pieprz do smaku
ocet lub kwasek cytrynowy

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z młodej kapusty

Umytą kapustę pokroić i chwilę zagotować.Wodę odlać i nalać nowej do połowy przykrycia kapusty.,dodać suszone grzybki oraz pokrojony karczek gotować około 1/2 godz.
Osobno podsmażyć wędliny z cebulą,doprawić do smaku.
Wszystko dodać do kapusty,zamieszać i pogotować jeszcze pół godziny.Pod koniec wrzucić posiekany koperek.
Zrobić zasmażkę z dwóch łyżek mąki i dwóch masła,dodać do bigosu,doprawić swoim smakiem i zajadać.



Smacznego życzę!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak