Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos najprostszy z wieprzowiną

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1,5 kg
łopatka bez kości 700 g
ziele angielskie 5 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 2-3
papryka mielona 2 łyżka
kminek 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
smalec 2 łyżki
czosnek 2-3 ząbki
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos najprostszy z wieprzowiną

Kroki postępowania

1
Kapustę przepłukać, włożyć do garnka, dodać przyprawy, zalać wodą, wymieszać, nakryć i gotować do miękkości.
Krok 1 - Bigos najprostszy z wieprzowiną foto
2
Łopatkę wieprzową pokroić w kostkę i przesmażyć na smalcu.
Krok 2 - Bigos najprostszy z wieprzowiną foto
3
Kiedy kapusta jest już na wpół miękka, dodać usmażoną wieprzowinę i dusić razem, aż kapusta i mięso będą miękkie.
Gotowy bigos doprawić do smaku pieprzem i wyciśniętym czosnkiem.
Krok 3 - Bigos najprostszy z wieprzowiną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Simeo 15.01.2013 17:22
fajny
Konczi 15.01.2013 17:16
prosty ale smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak