Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezimienny kurczak

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej 1 l
filety z kurczaka 4 pojedyncze
mąka 1,5 szklanki
Kurkuma mielona Prymat szczypta
jajko
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
chilli szczypta
sól szczypta
woda 250 ml
sos rybny 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Bezimienny kurczak

Filety z kurczaka pokroiłem na większe kawałki. Przygotowałem ciasto. Do mąki wsypałem wszystkie przyprawy ,dodałem jajko i sos rybny. Dolałem wodę i zrobiłem ciasto nieco bardziej gęstsze niż na naleśniki. Na głębokiej patelni rozgrzałem olej. Kawałki kurczaka zanurzałem w cieście i od razu wrzucałem na rozgrzany tłuszcz. Smażyłem na złoty kolor ,osączyłem z oliwy na ręczniku papierowym. Podałem z sosem słodko-kwaśnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ggosienka68 02.12.2014 15:22
nazwa super ;)
R'n'G Kitchen 17.11.2014 18:03
Co do nazwy ,to nie mam zielonego pojęcia :D To danie kuchni tajskiej i jest bardzo aromatyczne. Polecam ;)
2milutka 16.11.2014 21:52
uwielbiam a właśnie czemu bezimienny????
Lis 16.11.2014 19:37
Super taki kurczak:)
Czyki 16.11.2014 19:25
Wygląda bardzo smacznie :) ale czemu bezimienny ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak