Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Befsztyki z mięsa mielonego z cebulką

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 500 gram
woda 2 łyżka
sól 1 łyżeczka
pieprz 1/4 łyżeczka
cebula 2 sztuka
olej do smażenia 1/3 szklanka
mąka 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Befsztyki z mięsa mielonego z cebulką

Mięso mielimy na dużych oczkach. Dodajemy wodę, sól i pieprz i wyrabiamy na zwartą masę. Formujemy małe kotlety i obtaczamy je w mące. Smażymy na patelni na dobrze rozgrzanym oleju z jednej strony. Dorzucamy pokrojoną w piórka cebulę i smażymy kotlety z drugiej strony, do miękkości i zrumienienia się cebuli. Podajemy gorące okraszone duszoną cebulą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 27.09.2012 21:26
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak