Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Befsztyk tatarski z jeleniny

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól do smaku
ogórki małosolne 3
jajko 1
polędwica 50 z jelenia

Przepis i sposób przygotowania na: Befsztyk tatarski z jeleniny

Kroki postępowania

1
Polędwicę z jelenia kroimy w równe kawałki. Umieszczamy w robocie.
Krok 1 - Befsztyk tatarski z jeleniny foto
2
Solimy i siekamy, ale nie za drobno, aby nie wyszła papka. Dosłownie 5-7 sekund.
Krok 2 - Befsztyk tatarski z jeleniny foto
3
Następnie mięso przekładamy na półmisek. Robimy wgłębienie i wbijamy jajko. Ogórki małosolne oraz cebulkę czosnkową drobno kroimy. Obsypujemy dookoła mięso. Posypujemy w wierzchu odrobiną soli i gotowe. Smacznego.
Krok 3 - Befsztyk tatarski z jeleniny foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kamil 27.08.2013 09:10
Piękne mięso:)
eMMe 26.08.2013 21:03
Musi być bardzo smaczny:) Z jeleniny nigdy nie jadłam tatara

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak