Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony z imbirem i trawą cytrynową

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion warzywny 2 litry
sok z buraków 2-3 szkl.
mielona trawa cytrynowa do smaku
imbir starty do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
cukier do smaku
czosnek 1 duży ząbek
oliwa 1 łyżka
cytryna 1 duża
majeranek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony z imbirem i trawą cytrynową

Zagotować wywar warzywny i doprawić do smaku wyciśniętym czosnkiem, dużą ilością pieprzu, odrobiną majeranku, startym imbirem oraz zmieloną trawą cytrynową. Dodać sok wyciśnięty z całej cytryny i dosłodzić całość do smaku. Do gotowego wywaru wlać oliwę i sok z buraków - zagrzać niemal do zawrzenia.

Barszcz podawać w filiżance jako dodatek do krokietów albo w talerzu z pierogami z mięsem lub kapustą i grzybami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sliwka 23.01.2016 18:56
Pyszne smaki:))
olkaaa 23.01.2016 18:49
kusząca propozycja
Aleksandra/Olcia 23.01.2016 16:39
mniam mniam
agnieszka214 23.01.2016 15:45
Ciekawa jestem smaku
Motorek 23.01.2016 13:58
smaczny barszcz
Marta Ryżek-Kalkowska 23.01.2016 11:01
pyszna propozycja :)
IZABELA29 23.01.2016 10:26
pewnie pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak