Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowe risotto

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 25 dag
pomidory 3 szt
banan 3 szt
parówki 5 szt
oliwa 5 łyżek
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowe risotto

Ryż ugotować w dużej ilości osolonej wody. Po odcedzenie i przelaniu zimną wodą wlożyć do salaterki ogniotrwałej, wymieszać z łyżką oliwy i podgrzać w piekarniku. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na cząstki i podsmażyć na oliwie. Obrane parówki i banany pokroić w plasterki i podsmażyc oddzielnie na oliwie. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać z ryżem, doprawić do smaku solą i pieprzem, zapiec i podawać jako samodzielne danie uzupełnione zieloną sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak