Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z łososiem i sosem malinowym
Ciasto francuskie kroję na 6 kwadratów 12x12 cm. Formę do pieczenia muffin smaruję dokładnie tłuszczem. Kwadraty ciasta wykładam we wgłębienia formy i dociskam. Na dno każdej babeczki wykładam ser feta, pokrojonego pomidora koktajlowego, kawałki łososia, z wierzchu posypuję tymiankiem świeżym. Wkładam do nagrzanego piekarnika temperatury 180 stopni góra-dół i piekę około 30-35 minut. Dziesięć minut przed końcem pieczenia dodaję po kilka malin.
Resztę malin przekładam do rondelka, dodaję sos balsamico, miód, cytrynę i podgrzewam aż maliny zrobią się miękkie. Przecieram przez sito, pestki wyrzucam i przekładam sos z powrotem do rondelka. Dodaję sól, pieprz i chwilę redukuję aż zrobi się gęsty. Babeczki polewam sosem przed podaniem, dekoruję bazylią. Babeczki przed wyjęciem z formy lekko obkrawam łatwiej wtedy wyjdą.