Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki „sodziaki”

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maślanka 200 ml
mąka 1 1/3 szklanki
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
jajko 1 szt
olej 2 łyżki
masło 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki „sodziaki”

Wykonanie:
Maślankę przelać do miski dodać mąkę, jajko, sodę oczyszczoną, sól do smaku i wymieszać dokładnie ręką. Następnie przełożyć ciasto łyżka do foremek wysmarowanych olejem. Nagrzać piekarnik do temperatury 200 stopni. Piec około 15 minut. Po wyjęciu z piekarnika jeszcze ciepłe posmarować masełkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 04.08.2015 07:54
Wyglądają apetycznie.
Zdzisław 04.08.2015 07:34
takie słodkości lubię
Ewa Wojtaszko 03.08.2015 22:06
sodziaki znam jako placuszki,ale babeczek jeszcze nie próbowałam,super !:)
gosia1988 03.08.2015 22:05
fajnie wyglądają
Aleksandra/Olcia 03.08.2015 21:57
ile wychodzi sztuk z podanych składników?
Renata9 03.08.2015 21:52
Fajne babeczki :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak