Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki orzechowe
Przygotować orzechy: margarynę, cukier i miód roztopić, dodać orzechy i smażyć na wolnym ogniu aż masa zgęstnieje.Nakładać na pianę upieczonej babeczki.
Ciasto: mąka pszenna | 2 szklanki |
margaryna | 2/3 kostki |
cukier puder | 1/2 szklanki |
żółtko jajek | 2 szt |
piana:białka | 2 szt |
cukier | 2/3 szklanki |
sól | szczypta |
cukier | 3 łyżki |
miód prawdziwy | 3 łyżki |
margaryna | 2 łyżki |
orzechy włoskie | 15 dag |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: