Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki czekoladowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masa-dekoracyjna

śnieżka 1 szt.
mleko 3,2% 1 szkl.
cukierki kolorowe 1 op

babeczki

mąka pszenna 3/4 szkl.
mąka ziemniaczana 1/2 szkl.
kakao 2 łyżki
jajko 4 szt.
cukier 3/4 szkl.
olej 4 łyżki
ocet winny 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 2 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki czekoladowe

ubić białka z cukrem, dodać żółtka, przesiane mąki, olej, ocet, na koniec dodajemy kakao i delikatnie mieszamy.
wykładamy ciasto na foremki mufinkowe. Po upieczeniu babeczek wyciągamy z foremek. Śnieżkę ubijamy z mlekiem i dekorujemy kolorowymi cukiereczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 30.12.2014 12:10
fajne babeczki
Seba 28.12.2014 14:11
bardzo fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak