Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Aroniówka na miodzie z imbirem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spirytus 500 ml
aronia 50 dag
miód 6-8 łyżek
imbir 3 cm
woda 600 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Aroniówka na miodzie z imbirem

Kroki postępowania

1
Zebraną aronię przebrać, wypłukać i zamrozić. Następnie zalać wodą, dodać pokrojony imbir i gotować około 5 minut. Przecedzić
Krok 1 - Aroniówka na miodzie z imbirem foto
2
Do odlanego gorącego soku dodać miód i wymieszać. Wystudzić
Krok 2 - Aroniówka na miodzie z imbirem foto
3
Sok przefiltrować przez gęste sito wyłożone gazą i wymieszać ze spirytusem.Przelać do butelek
Krok 3 - Aroniówka na miodzie z imbirem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 20.04.2016 15:14
Wszystko co najsmaczniejsze w tej Twojej naleweczce :)
matesko 14.03.2016 13:21
Aroniówka i pigwówka najlepsza
Wacław 13.03.2016 19:23
pyszny napój ;-)
Futka 13.03.2016 13:24
Przepyszna nalewka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak