Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Aromatyczny domowy boczek

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 4 ząbki
kozieradka do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki
chili do smaku
pietruszka suszona do smaku
olej z pestek winogron
boczek 800 surowy bez kości
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Aromatyczny domowy boczek

Boczek nacieramy posiekanym czosnkiem i przyprawami wymieszanymi z olejem. Odstawiamy do lodówki na dobę. Następnie pieczemy w temperaturze 200 stopni przez godzinę, co jakiś czas polewając powstałym sosem i przegotowaną wodą. Gdy boczek się odpowiednio zarumieni jest gotowy, do podania. Na zimno można go użyć do kanapek, a na ciepło do obiadu. SMACZNEGO !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 11.02.2014 21:44
Super, taki lubię :-)
Alex_M 02.06.2013 11:33
wspanialy :)
2milutka 01.06.2013 20:10
domowy najlepszy:)
Konczi 01.06.2013 19:24
domowy najlepszy
kasiaw 01.06.2013 18:43
super aromatyczny smak
Aleksandra/Olcia 01.06.2013 18:00
uwielbiam taki na chlebie zmusztarda mniam
Bernadeta1 01.06.2013 17:33
bardzo lubię taki boczek nawet na kanapki zawsze to bez tych sztuczności
Megg 01.06.2013 17:33
wygląda przepysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak