Przepis i sposób przygotowania na: Aromatyczna tarta z warzywami
kostkę margarynę,szczyptę soli,żółtko,jajko. Wszystko posiekać
nożem gdy składniki się połączą, zagnieść kruche ciasto.
Uformowa kulę,zawinąć w folię spożywczą i chłodzić w lodówce przez
1godz.
2.Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim natłuszczoną okrągłą
formę do pieczenia tarty lub tortownicę o średnicy 24cm ciasto po nakłuwać
widelcem i wstawić do nagrzanego do 175 st.C
piekarnika,podpiekać około 15minut. Pozostawić w formie do
wystygnięcia.
3.Papryki opłukać,usunąć gniazda nasienne. Pokroić w cienkie
paseczki.
Por pokroić w małe krążki,cukinię umyć pokroić w krótkie paski
lub kostkę.
4.Jajka delikatnie ubić za pomocą miksera, dodać ser ricotta,serek
naturalny,ser żółty, wyciśnięty czosnek i utrzeć na kremową
masę.
Dodać natkę pietruszki i przyprawić do smaku przyprawami.
5.Na cieście najpierw rozłożyć warzywa,zalać sosem.
6.Wstawić do nagrzanego do 175 st.C piekarnika i piec przez około
30-40 minut, aż masa się zetnie.