Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Arbuzowy poncz dla dorosłych

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

arbuz 1 szt,
wódka 1/2 litra,( czysta)
sok z cytryny 2 szt,

Przepis i sposób przygotowania na: Arbuzowy poncz dla dorosłych

Arbuz dobrze myje i osuszam ręcznikiem papierowym.

Następnie ścinam wierzch z którego robię przykrywkę wycinając w niej otwór, taki mały trójkąt aby rączka chochli wychodziła.

Z arbuza wyjmuje dużą łyżką cały miąższ, z którego wycinam kilka kulek małą łyżka( mam taką specjalną łyżkę)a resztę miąższu miksuję.

Po zmiksowaniu do miąższu dodaje wyciśnięty sok z 2 cytryn oraz dolewam mieszając 1/2 litra wódki czystej.

Tak przygotowany poncz przelewam z powrotem do naczynia arbuzowego.

Wkładam do lodówki do schłodzenia.

Nalewam do szklaneczek dekoruje kulkami z arbuza.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 13.10.2017 10:43
Będzie mi miło.;)
gusia1000 13.10.2017 02:58
Na sylwestra zrobię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak