Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna w 3 smakach ogórkowa, pomidorowa i szczypiorkowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajka ugotowane na twardo 6 sztuk
pomidor 1 sztuka
ogórek kiszony 1 sztuka
szczypiorek 1 pęczek
majonez 3 łyżki
sól i pieprz 1 szczypta

Porada

Bardzo lubię urozmaicone śniadanie,aby nie było nudno. Takie kilku smakowe pasty zjadamy z apetytem. Pastę używam z pieczywem, krakersami, ale również do nadziewania warzyw pomidorów, ogórków itp. Do takich past można użyć innych dodatków smakowych.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna w 3 smakach ogórkowa, pomidorowa i szczypiorkowa

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupki.
Krok 1 -  Pasta jajeczna w 3 smakach ogórkowa, pomidorowa i szczypiorkowa foto
2
Zetrzyj po dwa jajka do każdej miseczek na tarce o dużych oczkach.
Krok 2 -  Pasta jajeczna w 3 smakach ogórkowa, pomidorowa i szczypiorkowa foto
3
Następnie do każdej z miseczek dodaj składnik smakowy. Do jednej zetrzyj ogórka kiszonego na drobnych oczkach tarki. Do drugiej posiekaj drobno szczypiorek,a do trzeciej posiekaj w drobną kosteczkę pomidora odciskając nadmiar soku. Do każdej miseczce dodaj po 1 łyżce majonezu, sól i pieprz. Wymieszaj.
Krok 3 -  Pasta jajeczna w 3 smakach ogórkowa, pomidorowa i szczypiorkowa foto
4
Przełóż do trzech osobnych miseczek i podaj z pieczywem.
Krok 4 -  Pasta jajeczna w 3 smakach ogórkowa, pomidorowa i szczypiorkowa foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta Ryżek-Kalkowska 25.09.2014 19:34
Dziękuję :) jest bardzo smaczna :)
Monika-twin 25.09.2014 18:22
Fajny pomysl.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak