Przepis i sposób przygotowania na: \"Tort szwedzki\"
Majonez Kielecki Dekoracyjny,
Jajka „na twardo”,
pomidory koktajlowe,
ogórki,
papryka,
wędlina,
plasterki: wędzonego łososia, cytryny, arbuza, ananasa, sera żółtego; krewetki, liście sałaty.
Czas: 60min.
Przygotowanie: Wymieszać wszystkie składniki do warstw w osobnych naczyniach. Na tacy wyłożyć folię aluminiową, a na niej kolejno ułożyć chleb: 3 kromki na długość a 2 na szerokość . Każdą warstwę posmarować masą. Następnie. przykryć nową warstwą chleba, układając w formie cegieł. Posmarować drugim nadzieniem i przykryć chlebem, Dodać warstwę trzecią i ponownie chleb. Wierzch posmarować cienko majonezem Kieleckim wraz z bokami. Całość nakryć folią i pozostawić na noc. Udekorować wg własnego uznania. Smacznego!