Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GRILL - 6 podstawowych zasad grillowania

GRILL - 6 podstawowych zasad grillowania

Grillowane potrawy to pyszna sprawa, a grillowanie to rytuał, goście, przyjemna atmosfera i relaks. Grillując, warto pamiętać o sześciu podstawowych zasadach. Czytaj dalej!

Grillowanie na „szóstkę”, czyli 6 podstawowych zasad, o których warto pamiętać przygotowując się do grilla.

1. Wybieraj tylko dobre składniki – mięso, warzywa – najlepiej  świeże, ze sprawdzonych źródeł, a  przyprawy i dodatki – sprawdzone.

2. Marynowanie super ważne – lepsze krótkie niż żadne. Mięso kruszeje i lepiej smakuje.

3. Grilluj na tackach aluminiowych. Tacka chroni przed toksynami powstałymi ze spalaniu tłuszczu.

4. Pamiętaj o warzywach i rybach – to zdrowe i pyszne, acz za mało popularne dodatki.

5. Zawsze dodaj sałatkę, najlepiej i najzdrowiej -  z sezonowych i świeżych warzyw. Pamiętaj o dodaniu oleju lub oliwy.

6. Nie przesmażaj – szkoda smaku, soczystości i wartości odżywczych, które łatwo stracić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak