Przepis i sposób przygotowania na: Tort z mango
1 krem waniliowy w proszku
250 ml mleka
70 g Kasi
50 g marmolady figowej
1 małe mango
kilka czerwonych winogron
50 g posiekanych orzeszków w karmelu
Tortownicę o średnicy 24 cm. wysmaruj Kasią i obsyp mąką. Jajka utrzyj z cukrem na puszystą masę, dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem, a na koniec miękką Kasię. Wszystko dobrze wymieszaj i przełóż do tortownicy. Piecz około 30 minut w 180 st. C. Krem w proszku przygotuj wg przepisu na opakowaniu tzn wsyp go do zimnego mleka i ubijaj mikserem kilka minut. Pod koniec ubijania dodaj miękką Kasię i jeszcze chwilę ubijaj. Mango obierz ze skórki i wycinaj z niego półplasterki, winogrona przekrój na połówki wyjmując z nich pestki. Upieczony i ostudzony biszkopt przekrój na dwie części. Dolną część posmaruj konfiturą i częścią kremu. Przykryj drugim kawałkiem ciasta i całość wysmaruj resztą kremu. Boki tortu obsyp orzeszkami w karmelu, a górę udekoruj plasterkami mango i winogronami.