Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt karpatkowy z brzoskwiniowa galaretka
Ubić pianę z białek, jak będzie sztywna, dodawać po łyżce cukier, potem powoli po 1 żółtku(7), na końcu powoli i delikatnie wymieszać z przesianą mąką (wcześniej wymieszaną z proszkiem do pieczenia). Na dno blaszki wyłożyć folię aluminiową, wysmarować margaryną, posypać bułką tartą i na to wylać ciasto. Pieczenie: 170 st. C, wiatrak przez 15 min, potem 7-10 min samo dolne ogrzewanie).
Krem:
Do miekkiego masła dodac zółtka z 3 jaj i szklanke cukru oraz cukier wanilinowy.. Ubic piane z bialek i dodac do masy. Wszystko razem dokladnie wymieszac.
Gdy biszkopt nam ostygnie dodac krem i rowno rozsmarowac. Ułoyć pokrojone brzoskwinie i zalac galaretka