Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Surówka z kapusty i winogron

5.0
(19)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska
500 g
winogrona
200 g
rodzynki
50 g
bakalie
50 g
śmietana
250 ml
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
cukier
1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty i winogron

Liście kapusty włoskiej cienko poszatkować, połączyć ze śmietaną, rodzynkami i bakaliami. Winogrona przekroić na połówki, dodać. Do smaku doprawić solą i pieprzem, dodać 1 łyżeczkę cukru. Wszystko dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak