Sposób przygotowania

FARSZ: Grzyby moczymy, około 2 h. Gotujemy w tej samej wodzie, odcedzamy. W odcedzonej wodzie po grzybach moczymy bułkę. Cebulę obieramy, kroimy, smażymy. Grzyby, odciśniętą bułkę, cebulę oraz bułkę tartą (ok. 2 łyżki) przepuszczamy przez maszynkę, przyprawiamy.

CIASTO: Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia. Przesiewamy. Do mąki i proszku dodajemy żółtka, śmietanę, sól, jajko, masło. Ucieramy, wyrabiamy, przekładamy do lodówki. Po wyjęciu wałkujemy na ok. 1/2 cm., powinien powstać kształt prostokąta pół metra na ok 15 cm. Z nadzienia formujemy wałek, układamy na ciasto, zawijamy, kroimy w kwadraciki, smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy ok. 15 min. w temp. 200 stopni C. SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    jeszce czuję ich świateczny zapach!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    hmmmm :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    swietny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna156

    pycha
  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Paszteciki też lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Smaczne paszteciki!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    bomba

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !