Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z serkiem topionym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 30 dag
serek topiony 100 g
ser żółty 100 g
mleko 3 łyżki
pietruszka zielona 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z serkiem topionym

Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie na miękko. Odcedzamy.
Do rondla wrzucamy topiony ser, pokrojony na mniejsze kawałki ser zółty, mleko , przyprawy. Z solą byłabym ostrożna gdyż sery są słone a do tego już fasolka jest ugotowana w słonej wodzie.
Podgrzewamy składniki i jak już zaczną się roztapiać wrzucamy ugotowaną fasolkę. Gotujemy mieszając do momentu aż serki całkiem się roztopią,
a fasolka będzie dokładnie obtoczona sosem.

Na koniec posypujemy posiekaną natką pietruszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Red 22.08.2014 16:05
zrobiłam i muszę stwierdzić, że dosyć ciekawa propozycja. Smaczne :)
pacpaw 28.06.2011 17:19
sezon się zaczął więc trzeba sprawdzić przepis :o)
Agnieszka/picola 04.04.2011 17:25
musi być dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak