Sposób przygotowania

Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie na miękko. Odcedzamy.
Do rondla wrzucamy topiony ser, pokrojony na mniejsze kawałki ser zółty, mleko , przyprawy. Z solą byłabym ostrożna gdyż sery są słone a do tego już fasolka jest ugotowana w słonej wodzie.
Podgrzewamy składniki i jak już zaczną się roztapiać wrzucamy ugotowaną fasolkę. Gotujemy mieszając do momentu aż serki całkiem się roztopią,
a fasolka będzie dokładnie obtoczona sosem.

Na koniec posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    musi być dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    sezon się zaczął więc trzeba sprawdzić przepis :o)
  • 0
    bd7da90ec139a
    Opublikowano

    Ewa Red

    zrobiłam i muszę stwierdzić, że dosyć ciekawa propozycja. Smaczne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !