Sposób przygotowania

Filety z karpia pokroić na porcje, skropić sokiem z cytryny. Marchew, pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, pieczarki pokroić w plasterki, cebulę w kostkę. W rondlu rozgrzać połowę oliwy, wrzucić marchewkę, pietruszkę i cebulę, smażyć na półmiękko. Następnie dolać kilka łyżek wody, włożyć porcje ryby, oprószyć solą, pieprzem, goździkami, wlać wino i dusić pod przykryciem do miękkości. Na pozostałej oliwie usmażyć pieczarki, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Gotową rybę ułożyć na półmisku razem z warzywami i obłożyć usmażonymi pieczarkami. Podawać z ryżem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ada12302

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    ciekawe
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pysznosci
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajne połączenie smaków.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !