Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywno. Dodać cukier i żółtka, wszystko zmiksować. Dodać mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać na blachę i piec 20 minut w temp. 170 stopni. Zimny biszkopt przeciąć na pół.
Żelatynę rozpuścić w wodzie wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubijać na wysokich obrotach z cukrem pudrem. Gdy podwoi swoją objętość wlać żelatynę i jeszcze chwilę pomiksować. Dodać kokos i wymieszać dokładnie łyżką. Dół biszkoptu posmarować dżemem mirabelkowym i przyłożyć drugim plackiem. Posmarować wierzch oraz boki masą kokosową. Wierzch udekorować płatkami migdałowymi.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    bardzo lubię mirabelki, ale do ciast nie dodawałam ich-super przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !