Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Galaretka z kurczaka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
1 podwójna
marchew
2 sztuki
sól i pieprz
Żelatyna wieprzowa Prymat
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
1 sztuka
Sklep Prymat
ziele angielskie
3 sztuki
Sklep Prymat
jałowiec
3 sztuki
bulion
1 kostka
jajko ugotowane na twardo
4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z kurczaka

pierś kurczaka gotujemy na kostce rosołowej wraz z marchewką i przyprawami(liść laurowy, jałowiec,...) Kiedy mięso i marchew będą miękkie wyławiamy je kroimy w kawałki to samo robimy z jajkami na twardo wkładamy wszystko do salaterki. wywar przecedzamy odmierzamy i dodajemy odpowiednią ilość żelatyny i zalewamy salaterki. Odstawiamy do zastygnięcia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak