Sposób przygotowania

Pozostałe składniki:

Farsz:
1/2 kg twarogu
1 jajko
3 łyżki cukru
1 cukier waniliowy
1 łyżka mąki ziemniaczanej
150 g śmietany 18%
5 dkg rodzynek
5 dkg kandyzowanej skórki pomarańczowej

olej do smażenia

1 kubek śmietany 18%-330 g
1 cukier waniliowy

Mleko,jajka,cukier i olej zmiksować.Mąkę (2/3 całości),proszek do pieczenia przesiać przez sitko i dodawać do mleka miksując.Jeżeli ciasto jest za rzadkie,dodać jesze przesianej mąki.Ciasto musi mieć konsystencję dość gęstej śmietany.Z ciasta upiec na patelni teflonowej cienkie naleśniki.Twaróg rozgnieść widelcem,dodać roztrzepane jajko,cukier,cukier wanikiowy,mąkę ziemniaczaną,śmietanę i rozetrzeć łyżką na gładką masę.Do masy serowej dodać rodzynki,skórkę kandyzowaną i wymieszać.Naleśniki smarować masą serową i składać w trójkąty (na pół i jesze raz na pół) i obsmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.Kubek śmietany wymieszać z cukrem waniliowym.Naleśniki ułożyć na talerzach i polać śmietaną.Smacznego!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Jak ja dawno nie robiłam naleśniczków z serem - dzięki za przypomnienie- smakowicie wyglądają .
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dawno nie robiłam ale zrobię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !