Sposób przygotowania

Zagotowujemy wodę z cukrem i wanilia.
Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy na połówki, wkładamy do wrzącego syropu, zmniejszamy płomień i na bardzo wolnym ogniu gotujemy aż jabłka będą miękkie, lecz nie rozpadające się.
Jabłka wyjmujemy łyżką cedzakową do szklanych miseczek przeciętą stroną do góry. W każde wgłębienie jabłka (powstałym po usunięciu gniazd nasiennych) wkładamy wiśnię, zalewamy syropem i odstawiamy do ostudzenia, a następnie oziębiamy w lodówce.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    pewnie niebo w gębie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    zapewne pychotka
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    lubię wykwintne kompoty

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !