Sposób przygotowania

Chili posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Dodać je do jogurtu razem z koperkiem, doprawić do smaku.

Kalafiora opłukać, podzielić na różyczki. Wrzucić na lekko posłodzony i posolony wrzątek, gotować 2 min., odcedzić dokładnie.
Sałatę opłukać, osuszyć. Paprykę oczyścić z pestek, pokroić w kostkę.

Na talerzach ułożyć porcje sałaty i kalafiora, polać sosem i posypać papryką.
Prosta i bardzo smaczna. Można podać samą na lunch czy kolację albo jako dodatek do dań obiadowych czy przystawkę.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    pewnie smakuje wyśmienicie
  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    jesień to wspaniała pora na warzywne wariacje
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    super salateczka
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    to coś dla mnie, pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !