Sposób przygotowania

Seler oraz marchewki oczyścić, obrać i opłukać. Warzywa wkładamy do wrzącej, osolonej wody. Gotujemy ok. 10min bez przykrycia. Odcedzamy, przestudzamy. Seler kroimy w średniej grubości słupki, a marchewki pozostawiamy w całości. Ogórki konserwowe tniemy w ukośne cienkie plasterki. Seler oczyszczamy i kroimy na kawałeczki. Paprykę przecinamy wzdłuż na pół, usuwamy gniazda nasienne. Strąk płuczemy i kroimy w grubą kostkę. Szynkę tniemy w cienkie plasterki , a następnie w paseczki. Przygotowane warzywa oraz wędlinę przełóż na przykryty sałata półmisek. Śmietanę mieszamy z jogurtem, przyprawiamy solą i octem. Sałatkę polewamy sosem i oprószamy grubo mielonym pieprzem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !