Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto tortowe z kremem
2 szklanki mleka
budyń waniliowy
20 dag masła
1/2 szklanki cukru
galaretka truskawkowa
aromat śmietankowy
Do dekoracji:
250 ml śmietany 30%
śmietan-fix
2 łyżki cukru pudru
kokos
Upiec biszkopt.
W 3/4 szklanki mleka rozpuścić budyń waniliowy i cukier. Resztę mleka zagotować, do gotującego się mleka wlać mleko z rozpuszczonym budyniem i cukrem, mieszając chwilę pogotować. Następnie wsypać suchą galaretkę, wymieszać i ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę, następnie cały czas ucierając dodawać porcjami ostudzony budyń, a na koniec aromat śmietankowy. Krem podzielić na dwie części.
Na jedną część biszkoptu wyłożyć połowę kremu, następnie położyć kolejny krążek biszkoptu, pozostały krem, i ostatni krążek biszkoptu.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem. Dodać śmietan-fix i wymieszać. Ubitą śmietaną posmarować wierzch tortu i posypać kokosem.